Ingrediente:
Pentru aluat:
faina - 250 de grame
unt - 125 de grame
oua - 1 bucata
sare - un varf de lingurita
apa - 70 de ml, rece
Pentru umplutura:
dovleac - 3 bucati potrivite
oua - 3 bucati
scortisoara - 2 lingurite
ghimbir - 1 lingurita
nucsoara - 1/2 lingurita
cardamom - 1/2 lingurita
smantana - 300 ml
zahar brun - 100 de grame
zahar - 50 de grame, alb
coaja de lamaie - 1 lingurita
Instructiuni de preparare:
Dovleceii:
Se taie in doua si se scot semintele. Se aseaza intr-o tava, cu coaja in jos. In tava se pune o cana generoasa de apa. Se acopera tava cu folie de aluminiu. Se pune in cuptorul preincalzit pentru o ora sau pana cand in pulpa dovleacului intra usor o furculita.
Aluatul pentru placinta:
Intr-un bol suficient de mare incat sa puteti framanta in el, puneti faina, untul rece, un galbenus, un praf de sare si cei 70 de ml de apa. Se framanta bine pana se leaga. Se infasoara in folie de plastic si se pune in frigider pana facem umplutura pentru placinta.
Pentru umplutura de dovleac:
Dupa ce dovlecii s-au copt si i-ati lasat sa se raceasca suficient, folosind o lingura, scoateti pulpa de pe coaja.
Puneti-o intr-un castron si pasati-o folosind o furculita.
Separat intr-un bol amestecati cele doua tipuri de zahar, coaja de lamaie, scortisoara, nucsoara, cardamomul si ghimbirul.
Bateti cele trei oua si adaugati-le in bolul cu zahar si condimente. Dupa ce s-au omogenizat adaugati piureul de dovleac si amestecati bine. La final incorporati smantana.
Umplutura pentru placinta este gata si ne putem ocupa de aluat.
Acesta se scoate din frigider si se intinde pe o suprafata de lucru infainata. Se intinde o foaie de aproximativ aceeiasi dimensiune cu tava in care coaceti placinta. Eu am uns tava cu ulei si am pus foaie de copt in ea.
Se pune aluatul in tava si se aranjeaza frumos marginile. Se toarna umplutura de dovleac.
Se pune in cuptorul incins pentru aproximativ o ora.
Se lasa sa se raceasca si se serveste cu zahar pudra si frisca.
Sursa rețetei: gatesteusor.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu