Placinta cu dovleac ( cu reteta)

Mirosul de dovleac copt, amestecat zahăr brun, scorțișoară și nucșoară sunt aromele pe care vrei să le simți într-un weekend friguros de toamnă. Am încercat această rețetă, despre care am înțeles că este rețeta faimoaselor plăcinte americane de Ziua Recunoștinței, și gustul este nemaipomenit. Prepararea ei dureaza ceva timp si aveti ceva de lucru la ea, dar merită să o puneți în practică.




Ingrediente:

Pentru aluat:

faina - 250 de grame
unt - 125 de grame
oua - 1 bucata
sare - un varf de lingurita
apa - 70 de ml, rece

Pentru umplutura:

dovleac - 3 bucati potrivite
oua - 3 bucati
scortisoara - 2 lingurite
ghimbir - 1 lingurita
nucsoara - 1/2 lingurita
cardamom - 1/2 lingurita
smantana - 300 ml
zahar brun - 100 de grame
zahar - 50 de grame, alb
coaja de lamaie - 1 lingurita

Instructiuni de preparare:

Dovleceii:

Se taie in doua si se scot semintele. Se aseaza intr-o tava, cu coaja in jos. In tava se pune o cana generoasa de apa. Se acopera tava cu folie de aluminiu. Se pune in cuptorul preincalzit pentru o ora sau pana cand in pulpa dovleacului intra usor o furculita.

Aluatul pentru placinta:

Intr-un bol suficient de mare incat sa puteti framanta in el, puneti faina, untul rece, un galbenus, un praf de sare si cei 70 de ml de apa. Se framanta bine pana se leaga. Se infasoara in folie de plastic si se pune in frigider pana facem umplutura pentru placinta.

Pentru umplutura de dovleac:

Dupa ce dovlecii s-au copt si i-ati lasat sa se raceasca suficient, folosind o lingura, scoateti pulpa de pe coaja.
Puneti-o intr-un castron si pasati-o folosind o furculita.
Separat intr-un bol amestecati cele doua tipuri de zahar, coaja de lamaie, scortisoara, nucsoara, cardamomul si ghimbirul.
Bateti cele trei oua si adaugati-le in bolul cu zahar si condimente. Dupa ce s-au omogenizat adaugati piureul de dovleac si amestecati bine. La final incorporati smantana.

Umplutura pentru placinta este gata si ne putem ocupa de aluat.
Acesta se scoate din frigider si se intinde pe o suprafata de lucru infainata. Se intinde o foaie de aproximativ aceeiasi dimensiune cu tava in care coaceti placinta. Eu am uns tava cu ulei si am pus foaie de copt in ea.
Se pune aluatul in tava si se aranjeaza frumos marginile. Se toarna umplutura de dovleac.
Se pune in cuptorul incins pentru aproximativ o ora.
Se lasa sa se raceasca si se serveste cu zahar pudra si frisca.


Sursa rețetei: gatesteusor.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

articole recomandate

Fall...

Cercei lucrati manual cu pene si piele naturala. UNICAT. DISPONIBILI PENTRU VÂNZARE. Pentru pret si detalii, accesati pagina noastra de face...

Postări populare

va recomandam...

va recomandam

Despre

acestea suntem noi

acestea suntem noi

Categorii

8 martie accesorii accesorii fetite accesorii mireasa accesorii par agrafe albastru anul nou aranjamente nunta articole copii atelier bebelusi bentita bentite bijuterii bijuterii fetite bomboane borcane botez botosei brad de craciun brau briose brodat brodate broderie brose buline caciulite cadouri cadouri botez camera copilului cancer caritabil carliont carucioare vintage cercei ciorapi clatite colorat contact copii copilarie coronita coronite craciun crem crosetate culinar culori de toamna cupackes cupcake cupcakes curatenie in camera curiozitati cutie cutie cadou cutie verighete cutiuta pictata fetite cutiute pictate baieti cutiute pictate fetite dantela dantela elastica deco decor decoratiuni decoratiuni de iarna despre donuts dulce dulciurele dulciuri fall felicitare felicitari fetita fetite fetru first christmas flori flori par fluturas fotografii fra degete frunze gabrielle deco ghirlanda globuri globuri pictate gogosi haine papusi hand made handmade home decor homedecor iarna idei idei originale iepuras iuta ivory ivorz jucarii handmade kaelyn lemn litere macaroons mama mama si copilul manual manusi manusi fara degete marin maro masa bebelus matase mihair mireasa mobilier pictat mohair mov negru nuci nunta nunta rustic ordonat organza oua rosii pana papucei papusa par paste pastel pasteluri peiptene pene perete perle pernita pentru ace personalizate piatra pictate manual piele placat cu argint placinta cu dovleac portocaliu povesti prajitura cu dovleac prajituri prima suvita primul craciun reciclare reconditionare reguli retete rochie rochii botez roz sarbatori saten scoici sedinte foto set seturi shabby chic sidef toamna tort tutorial unicat verde verde menta victorian VIOLET vulpita ziua indragostitilor

facebook

Pin!

contact

...sau pe e-mail

Nume

E-mail *

Mesaj *

Latura noastra culinara

Pin It now!